esmaspäev, juuli 12, 2010

266. Peatükk: Mõned pildid ABCS ürituselt.

Möödunud nädalavahetusel toimus siis teadupärast kõigi USA- autode huviliste kogunemine Haapsalus. Sedakorda siis juba 10-ndat aastat järjest.
Mina jõudsin üritusele alles pühapäeval. Siis, kui kogu see seltskond, kes ennast lossiplatsile ja selle ümber oli parkinud, liikus kolonnina lennuväljale, et kiirendusvõistluseid vaatama minna ja sobiva sõiduki olemasolu puhul ka sellest osa võtta.

Pilte ma lennuväljal autodest eriti ei teinud, kuna pildimassina patareid olid otsakorral ja teiseks võttis niisugune "Surmaoru igapäevane temperatuur" igasuguse ringikõndimise isu ära. Sihukest palavust pole tükk aega olnud. Nagu praepanni peal käi ringi.
Nii et ei peagi kalli raha eest kusagile "Ipsaaniasse" vms. kohta oma pekki praadima minema- seda saab ka palju lähemal teha ja kordi odavamalt.

Kuna meie reisiseltskond saabus Haapsallu teisest Eesti otsast, siis tuli hommikul kella seitsme paiku liikuma hakata, et paraadsõidu ajaks kohale jõuda.
Saabusime suht õigel ajal, nii et enne mul õnnestus veel see surnuaed auto esiotsalt maha pesta.
Need kaks Cadillaci ja kollane Plymouth olidki põhimõtteliselt ainukesed masinad, mis mu tähelepanu köitsid:














Tundub et sellest mitu kuud kestnud vehklemisest Cadillaci juures, all ja peal oli lõpuks tolku ka. Nii mitmedki soomlased käisid pominal ümber Cadillaci ning tegid temast erineva nurga alt pilte.
Paari inimesega neist sai mõtteid ka vahetatud. Muidugimõista käis kogu jutuajamine inglise keeles. Kõikidele töödele kulunud aja peale, mis auto juures tehtud, vangutati pead ja öeldi "Impossible! That was fucking fast work! ".
Minuga rääkinute jutust sain nii aru, et tavaliselt niisugusi masinaid tehakse sellises mahus vähemalt aasta, kui mitte kauemgi. Ja siis toimetab ka ühe auto kallal rohkem inimesi kui kolm või neli.

Praeguse seisuga peaks see konkreetne auto loksuma kusagil Läänemerel Saksamaa poole, kuna Heidelbergis toimub Historic-Rally nimeline võistlus. Tegu on siis suht tuntud üritusega, vähemalt Euroopa maades elavate vanatehnikahuviliste jaoks.
Väidetavalt pidi see Cadillac olema ainuke omasuguste, s.t. vanaaegsete USA autode seast. Suurem osa sõitvaid masinaid olevat rohkem Euroopa päritoluga.


Kusagil paari nädala pärast saab siis auto omaniku käest võibolla temapoolseid muljeid kuulda, kuidas üritusel läks ning mida ta seal nägi ja kuulis.

1 kommentaar:

yiannisaakre ütles ...

T-Series: Titanium Auto Sales - Tioga Sports, LLC
T-Series: Titanium Auto Sales titanium trimmer It offers a variety of auto titanium nail sales for babyliss pro titanium hair dryer retail sia titanium and retail outlets. T-Series T-Series is a subsidiary of titanium nose hoop the T-Series