reede, märts 30, 2007

53. Peatükk: Sm.Tamme "Volga" remont jätkub (tasapisi).

See nädal sai siis mõne teise autoga koos paralleelselt ka Sm. Tamme "Volgat" hakatud otsast tegema. Mõned tööd, nagu puhtakskäiatud pindade siledakslihvimine ja epoksiidkrundi pealeplätserdamine, ma tegin mõni päev tagasi juba ära.
Pilte aga ei saanud nondest töödest teha sellepärast, et aparaadil otsustasid patareid tühjaks saada ja uusi polnud kord aega, kord jällegi meeles, osta.

Igatahes enne tänast pahteldama hakkamist oli ta siis selline:










See roheline pealekantud epoksiidkrunt on siis sellise koostisega, et tema peale võib juba niisama pahteldada, ilma et eelnevalt oleks aluspinda vaja karestada.
Neil kahel pildil on juba esimene pahtlikiht peale tõmmatud ja juba ka maha lihvitud:




Homme on siis plaanis teha tagatiibadele teine pahteldus ja igasugused lihvimised veel sinna otsa ja ehk mul õnnestub tagatiivad siis ka õhtul esimese krundi alla panna, sest et kõige sirgemad nad pole.

Üks suur probleem on ikka veel nende puuduolevate ustega, mida pole nii Sm. Tamm kui ka mina suutnud kusagilt leida. Ainuke uus uks on see parem tagumine, mis Sm. Optimisti käest õnnestus hankida.
Kõiki teisi on nii auto omanik kui ka mina järjekindlalt otsinud küll "Kuldsest Börsist", "Soovist" jne. jne. taolistest kohtadest, aga targemaks pole saanud kumbki.
Et lugejal ei tekiks kahtlusi, kas nende vanade ustega siis olukord tõesti nii hull on, siis selle tõestuseks ma panen siia mõned pildid üles.
Siis on võimalus teistel ka oma silmaga näha, et ega nendega enam suurt midagi teha pole:










Üks varuvariant on ka veel selline, et otsime kusagilt kasvõi uued GAZ 2410 uksed. Tollel lõikaks neljakandilise käepideme ava suuremaks ja keevitaks sinna vanade uste küljest väljalõigatud käepidemete süvendid koos poldiaukudega. Paras jebla selle tegevusega küll on, sest et asi tuleb täpselt mõõtude järgi paika panna ja ka plekk võib keevitusega kõveraks tõmmata.
Aga eks vaatab. See oleks muidugi viimane variant.

Ma katsun selle kere ja muude uute detailidega kõigepealt ühele poole saada.
Neid uusi uksi, kui nad kunagi kusagilt välja peaksid ilmuma, saab takkajärgi kunagi hiljem ka teha.

Kommentaare ei ole: