reede, jaanuar 30, 2009

203. Peatükk: Kapoti ning esitiibade lihvimine, kruntimine.

Sellel nädalal hakkasin tasapisi tegelema ka esiotsa detailidega.
Mõned päevad tagasi saime koos autoomanikuga kätte ka liivapritsi viidud kapotialuse tugevdustala. Jällegi- nagu uus detail oleks:


Kumbki esitiib tahtis veel siit-sealt mõnevõrra vanast värvist puhastamist saada.
Juhipoolne tiib näikse suhteliselt korralik ning sirge olevat. Mõned üksikud olmemõlgid olid tal küll sees, kuid võrreldes parempoolse esitiivaga oli ta ikka palju paremas seisukorras.
Parempoolne esitiib on aga vist kunagi kusagil USA-s mingisuguse plõmaka saanud: Tiiva alumist serva oli keegi juba püüdnud sirgeks lüüa ning tinaga siluda. Paraku pole see aga mitte just kõige paremini õnnestunud. Nii et mul tuli teda omakorda veel mõnevõrra tinapahtliga siluda ja siit-sealt lihvida, et ta üldse mingisuguse sirgema kuju võtaks:


Teine kiht tinapahtlit:


Kruntimise ootel:




Peale pinnapesu nagu tavaks, lasin haljale plekile happekrundi peale:




Täitevkruntimisest kahjuks pilti enam teha ei saanud, kuna pildimasina aku otsustas omalt poolt töölepingu üles öelda.
Aga lõpptulemus jäi samasugune, nagu juhipoolsel esitiival:


Eile asusin siis kapoti kallale.
Kui algul, peale haljakslihvimist tundus ta suhteliselt sirge, siis nüüd võib näha, et see mulje osutus paraku petlikuks. Pahteldamist vajas nii mõnigi koht:


Mõnede tundide möödudes sain tema hööveldamise ja lihvimisega nii kaugele, et järg oli jällegi kruntimise käes. Kõigepealt happekrunt haljastele kohtadele...


... ja seejärel siis juba kaks kihti täitevkrunti:


Kapoti praeguse seisukorraga ma ei saa päris rahul olla. Suurt lauget mõlgikohta, mis juhipoolsel küljel oli, sai liig palju lihvitud ja nüüd on musta krundi alt tema piirderandid näha. See koht tuleb mul homme peale üldist kapoti hööveldamist ja lihvimist uuesti üle teha. Ega see eriti lihtne pole. Kuna kapotil mingisugust tugevdusarmatuuri sees pole, nagu tänapäevastel autodel, siis seda taldlihvija all värisevat plekki sirgeks saada on paras katsumus.
Aga eks ma püüan kuidagimoodi hakkama saada.
Ja ehk õnnestub samas ka üks esitiibadest musta värvi täitevkrundi korra alla panna.

Kommentaare ei ole: