neljapäev, november 01, 2007

110. Peatükk: "Chevy" bussi värvimine.

Täna oli siis see päev, mil buss sai värvi- ja lakikorra alla pandud.

Eeltööde protsessidest, enne kui buss kambrisse läks, polnud mul eriti aega pilti teha, nii et seekord tuleb piirduda nendega, mis mul värvikambris tehtud on.

Omaette "ooper" oli veel selle värvitooni valimisega.
Kuigi pika pusimise ja otsimise peale sai üles leitud värvikood, selgus et see ei vasta sellele, millega buss üle on värvitud.
See toon, millega buss oli kusagil enne üle värvitud, oli palju intensiivsema metallikvärvi teraga ja hallikam kui see, mis ta koodi järgi tegelikult olema pidi.
Asja lähemalt uurides avastasin juhiukse avausest ühe kleebise, mis andis tunnistust sellest, et keegi oli kunagi selle bussi lasknud ühes USA ettevõttes, mis tegeles custom jms. Hot-Rod tüüpi autode värvimisega, üle tuisata. Ja iseenesestmõistetavalt mina ei osanud enam niisugust tooni üheltki General Motorsi värvilipikult üles otsida.

Siis tuli hakata vaatama värvitahvlite raamatut ning otsida talle võimalikult ligilähedane toon, mis üldjoontes enam-vähem olemasolevaga kokku sobiks.
Ütleme nii, et pika otsimise peale sai selline ligilähedane ka leitud.
Eks mingisugune toonierinevus nüüd kindlasti on, kui buss homme välja hoovi peale aetakse, aga omanikku on ka taolisest asjast teavitatud ja tema teatas, et kui see toonivahe nüüd niiväga näkkukarjuv pole, siis ei olevat hullu midagi.

Ühesõnaga, sai siis värv välja valitud ning vastav kogus valmis tehtud.

Siin siis on juba massin kinni kaetud ja värvimise ootel:


Külg:


Kapott:


Natuke vähem kui tunni möödudes olid kõik vajalikud pinnad kolme värvikihiga kaetud:






Ning natukese aja pärast oli neil kõigil ka lakk seljas:


Bensiinipaagi luuk:


Kapott:



Tagumistel ustel ma pidin tooni tõttu teise tagaukse nö. "kaasa võtma", kuna muidu detaile serv servaga lastes oleks toonierinevus liiga suur jäänud:


Homseks on siis veel jäänud see juhipoolse külje plastlaiend.
Reedel saab siis kõik äravõetud asjad külge tagasi panna ja bussi omanikule üle anda.

Kommentaare ei ole: