teisipäev, oktoober 09, 2007

Ameerika auto ostnu ning mootorivahetaja 10 käsku.

www.tqhq.ee foorumis oli natuke aega tagasi ühes teemas juttu, kus siis üks USA auto omanik soovis asjatundlikku nõu saada, mida ta peaks tegema, kui ta tahab oma valduses oleva USA päritoluga auto mootori, mis seni oli nn. poolik V8 ehk siis V6, vahetada ümber V8 vastu.

Seepeale kirjutas üks foorumikaaslane talle vastuseks mootorivahetaja 10 käsku, mille ma ka siin välja tooksin (koos omapoolsete lisadega), et tulevikus, kes omale USA autot osta tahab, taolist roppkeerulist teekonda jalge alla ei võtaks, vaid ostaks kohe selle niiöelda õige mootoriga masina:

1. Teed ARK-i avalduse. (Paberimajandus).
2. Saad jaatava vastuse, kuna 5,7-liitrine on tehasest olnud.
(Põhiline V8 töömaht).
3. Ostad mootori, käigukasti, turbiini.
(Esimesed väljaminekud, mida naise eest peab hakkama varjama).
4. Aretad vahele.
(Kulub päris mitu õhtut ja mitu liitrit õlut sinna juurde).
5. Registreerid ära.
(Jälle paberimajandus).
6. Avastad, et roolilatt on vale- mingi gen. oli vahe, kas V8 või V6 lock-to-lock ratiol.
(Asi lõhnab uue roolilati ja järjekordselt väljaminevate summade järgi).
7. Avastad, et pidurid vajavad "upgrade-imist".
(Garaaž saab päris toredaks kohaks).
8. Avastad, et esivedrustus vajab vahetust tänu V8 kaalule.
(Raha sõnulseletamatu ärakadumise kohta vt. punkt 3).
9. Avastad, et raha on üldse otsa saanud.
(Pead hakkama nüüd mingeid mõjuvaid põhjuseid välja mõtlema, kuidas seda kõike naisele seletada).
10. Saad naise käest sõimata, et kohe V8 ei ostnud (1,5x odavam).
(Seda ilmselt siis, kui ta on juba USA autode hingeeluga kursis, on su teole jälile saanud ning võtab finants-, kodu- ja suhtekorraldusohjad otsustavalt enda kätte, tegutsedes viisil "päästa rahakotist ja kooselust, mis päästa annab", kuna tema arusaamade kohaselt on selle USA päritoluga neljarattalise näol talle tekkinud nüüd uus konkurent).

Viimased kaks punkti on igal mehel, sõltuvalt tema naisest ning loodud kodukorrast, omakorda erinevad. Nende juurde lisaksingi mõningaid erinevad variatsioone:

9. Avastad, et raha on otsa saanud.
Lõige 1: Seda hakkab edaspidi veel rohkem "ära kaduma", kuna ikka avastad midagi, mida oma hobiauto juures tahaks paremaks-võimsamaks jms. muuta.

10. Saad naise käest sõimata, et miks sa sest V8 mootorist üldse ostsid. V6 võtab ju palju vähem bensiini.(Tegu siis tõenäoliselt õigete Ameerika autode hingeelu mitte nii hästi tundva isikuga).
Lõige 1: Algul saad niisama sõimata, et mis sa sellisest Ameerika autost üldse ostsid. (See sõim äsjaostetud auto aadressil on sama paratamatu nähtus nagu tuulerõuged või läkaköha. Tuleb lihtsalt ära kannatada.)

Lõige 2: Saad sõimata selle eest, et hakkad V6-e asemele panema V8-t.
(Kõik see eelmainitud raha- ja ajakulu. Pluss ärajoodud õlled.)

Lõige 3: Ja lõpuks saad sõimata selle eest, et miks sa kohe V8 mootoriga autot ei ostnud. (See tuleb kuuldavale siis, kui autosse äsjapaigutatud V8 müdina saatel ekstra naise jaoks üks tiir linna vahel tehakse.)
Sellist lauset "Ise rääkisid, et V6 võtab vähem bensiini", enam ei aktsepteerita, sest et nende, s.t. naiste sõnade järgi võetuna nad enamjaolt väidavad, et nemad pole niisugust juttu mitte kunagi ajanud.


No ja saa siis nüüd neist naistest aru... :)

Kommentaare ei ole: